Ситуація на Донбасі за добу 12 серпня / Ілюстрація REUTERS

У районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за добу 12 серпня зафіксовано чотири обстріли з боку російських найманців.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у ранковому зведенні в четвер.

Вогонь терористи вели поблизу Мар'їнки та Південного. Там було помічено кілька автоматичних черг зі стрілецької зброї. Крім того, в районі Залізного двічі бойовики стріляли з автоматичного станкового гранатомета. Також перемир'я порушувалося й неподалік Красногорівки - там ворог здійснив мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

Відео дня

Читайте такожУ штабі ООС розповіли про серйозні втрати сил РФ під час перемир’я

"Загалом, за минулу добу, українські військовослужбовці задокументували 4 ворожі порушення проголошеного режиму припинення вогню. Ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, напередодні у ОТУ "Північ" повідомили про смерть на Донбасі військового розвідника. Нібито під час бойового завдання він необережно поводився зі зброєю та отримав смертельне вогнепальне поранення.

У штабі додають, що упродовж поточної доби обстрілів не зафіксували.

Перемир'я на Донбасі: що відомо