Контроль за припиненням вогню здійснюватимуть спеціально відряджені українські військові / фото УНІАН

Підрозділи зі складу Об’єднаних сил почали підготовку до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування в районі проведення ООС, яке вступає в дію з 27 липня.

Як повідомляється на сторінці прес-центру штабу операції Об’єднаних сил у Facebook, на місцях впроваджуються додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню на виконання досягнутих домовленостей.

Читайте такожВ ООН підтримали домовленості про нове перемир'я на Донбасі

Відео дня

«Починаючи із 00:01 27 липня, на кожній з наших позицій додатковий контроль за припиненням вогню здійснюватимуть спеціально відряджені українські військовослужбовці, більшість з яких мають чималий бойовий досвід та безпосередньо займалися профільними питаннями під час участі у миротворчих місіях під егідою ООН», - йдеться у повідомленні.

У штабі пояснюють, що це дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил від виконання бойових завдань та запобігти ймовірним провокаціям, водночас не позбавить українських воїнів можливості для самозахисту.

«Ми чітко усвідомлюємо, що на деяких ділянках лінії розмежування можуть відбутися різні провокативні дії противника з метою зірвати перемир’я», - заявили у штабі.

Зазначається, що з метою об’єктивного інформування українського суспільства та світової спільноти про ситуацію на різних ділянках лінії розмежування передбачена робота кореспондентів і знімальних груп вітчизняних та іноземних ЗМІ. Також штаб операції інформуватиме громадськість про поточну ситуацію через уповноваженого речника.

Як повідомляв УНІАН, 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) із врегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.