У штабі ООС розповіли про втрати окупаційних військ на Донбасі до і після перемир'я / фото УНІАН

У штабі операції Об'єднаних сил розповіли про втрати, що понесли підтримувані Росією збройні формування на Донбасі з 1 по 26 липня, а також після початку перемир'я, яке бойовики вже неодноразово порушували.

Про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що 1 по 26 липня ворог обстрілював українські позиції поблизу таких населених пунктів: Широкине, Попасна, Авдіївка, Піски, Доломітне, Пищевик, Водяне, Павлопіль, Луганське, Старогнатівка, Оріхове, Талаківка, Жованка, Мар’їнка, Новоолександрівка. Від початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню ці обстріли припинилися.

Відео дня

Читайте такожБойовики обстрілювали ЗСУ, проте українські військові знову не відповідали – штаб

"Зараз противник вдався до провокацій і робить поодинокі постріли зі стрілецької зброї та гранатометів, щоб спровокувати наших захисників відкрити вогонь у відповідь, зафіксувати цей факт, а потім використати у своїх злочинних цілях. Українські захисники на провокації не піддаються", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки ОС, у період з 1 по 26 липня ворог поніс безповоротні втрати у 61 особу, 46 з яких - бойові, і 54 поранених та травмованих, 40 з яких - бойові. Крім цього, українські воїни знищили 12 одиниць ворожого озброєння та військової техніки.

З настанням повного і всеосяжного режиму припинення вогню ворог поніс втрати померлими - 3 особи і травмованими - 4. Як наголосили в штабі, це сталося внаслідок необережного поводження зі зброєю, вживання алкоголю та наркотичних речовин, спроб самогубства тощо.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Водночас у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати припинення вогню на Донбасі.

За даними штабу операції Об'єднаних сил, у першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

28 липня збройні формування Російської Федерації здійснили постріл з підствольного гранатомета поблизу населеного пункту Шуми, 29 липня – один обстріл з підствольного гранатомета неподалік Новолуганського, 30 липня двічі порушили режим припинення вогню біля Оріхового і Новотошківського, а минулої доби, 31 липня, бойовики здійснили 4 провокативних обстріли з гранатометів і стрілецької зброї в районі Водяного, Південного та Луганського.