Ситуація на Донбасі 10 серпня / фото УНІАН

Упродовж 15 діб з початку перемир'я на Донбасі не спостерігається втрат у лавах української армії.

Про це заявили у штабі ООС вранці 10 серпня, оприлюднивши ранкове зведення про ситуацію на сході України.

"П’ятнадцяту добу поспіль, відколи проголошено режим припинення вогню серед українських захисників бойових втрат та поранень немає", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Упродовж минулої доби бойовики не припинили обстріли, здійснивши чотири провокації.

Читайте такожУ Офісі генпрокурора назвали кількість справ щодо іноземців, які воювали на боці бойовиків

"2 ворожі провокації зі стрілецької зброї зафіксовано біля Новозванівки та Мар’їнки. Неприцільні постріли не несли загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає", - заявили у штабі ООС.

Ще дві провокації вчора зафіксували в районі населеного пункту Трудіське - там ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік підрозділів ОС.

На Приазов'ї було зафіксовано проліт БПЛА "Орлан-10" російського виробництва, він перетнув лінію розмежування. "Наші засоби радіоелектронної боротьби негайно подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання", - йдеться у зведенні.

З початку поточної доби обстрілів з боку російських найманців не зафіксовано.

Як повідомляв УНІАН, голова української делегації у Тристоронній контактній групі в Мінську, перший президент України Леонід Кравчук розповів, які питання точно не будуть обговорюватися на переговорах щодо Донбасу.