Генсек ООН підтримав домовленості про нове перемир'я на Донбасі / фото facebook.com/oleg.nikolenko.50

Генеральний секретар ООН відреагував на досягнення в рамках ТКГ домовленості про встановлення повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомив речник місії України при ООН Олег Ніколенко на сторінці в Facebook.

За його словами, Антоніу Гутерреш закликав сторони дотримуватися досягнутих домовленостей та спрямувати зусилля на захист цивільних осіб.

Відео дня

Читайте такожУкраїна активно працює над відкриттям двох нових КПВВ на Донбасі - Зеленський

"Генеральний секретар бере до уваги домовленість, досягнуту під час засідання Тристоронньої контактної групи щодо додаткових заходів, спрямованих на забезпечення всеосяжного, сталого та необмеженого припинення вогню на Сході України. Він закликає усі сторони повністю дотримуватися узгоджених умов та спрямувати зусилля на захист цивільних осіб, які продовжують найбільше страждати від триваючих бойових дій. Генеральний секретар закликає усі причетні сторони вживати подальших заходів у цьому дусі з метою надання нового імпульсу в мирних зусиллях Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи та ОБСЄ, в тому числі шляхом полегшення гуманітарного доступу та умов на лінії розмежування, а також забезпечення прогресу в реалізації Мінських угод відповідно до резолюції Ради Безпеки 2202 (2015)", - написав Ніколенко.

Як повідомляв УНІАН, 22 липня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі під час засідання у форматі відеоконференції домовилася про новий режим повного та всеосяжного припинення вогню.