Перемир'я на Донбасі дотримуються лише українські військові / фото УНІАН

За добу 30 серпня бойовики продовжили порушувати перемир'я на Донбасі, здійснюючи провокативні обстріли в бік позицій Об'єднаних сил.

Про це вранці у понеділок повідомив прес-центр штабу ООС.

Зокрема, поблизу Мар'їнки ворог декілька разів вистрілив зі стрілецької зброї. Також на цій ділянці фронту бойовики за допомогою ручного протитанкового гранатомета здійснили дистанційне мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

Відео дня

"Крім того, на Приазов’ї, всупереч домовленостям у рамках Тристоронньої контактної групи, задокументовано проліт ворожого БПЛА типу "квардокоптер". Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил негайно було здійснено радіоподавлення каналів управління та навігації безпілотника противника, що унеможливило його подальше використання", - йдеться у ранковому зведенні.

У штабі уточнили, що за минулу добу зафіксовано два ворожих порушення перемир'я. 

"Усі ці провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Українські захисники були напоготові адекватно реагувати на підступні дії противника", - переконують у командуванні.

За поточну добу обстрілів в районі ООС не зафіксовано.

Перемир'я на Донбасі: що було раніше