Найголовніше, що ми хочемо витримати цей режим «тиші», і щодня просто не втрачати наших військових, заявив Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що якби все залежало від української сторони, то на Донбасі був би «принциповий» режим «тиші» і перехід до наступних етапів завершення війни.

Про це глава держави повідомив під час спілкування з журналістами у місті Часів Яр у Донецькій області. Трансляція заходу велась Офісом президента у Facebook.

«Про режими «тиші», які були раніше, і які відбуваються зараз, – у житті можливо все, і ми боремося за те, щоб цей режим не порушився. Але може бути - це життя. Якщо б все залежало тільки від нашої сторони, то я впевнений, що це був би зараз принциповий режим «тиші», і ми б перейшли до наступних кроків, до наступних етапів закінчення війни», - заявив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожРосійські окупанти вчора один раз порушили перемир’я, сили ООС вогонь у відповідь не відкривали

За його словами, у питанні дотримання режиму «тиші» є багато питань і багато проблем.

«Ми молимося Богу, і ми вдячні нашим військовим… Найголовніше, що ми хочемо витримати цей режим «тиші», і щодня просто не втрачати наших військових – для нас це дуже важливо. Гарантувати нічого не можу. Але скажу вам, що ми все робимо, дуже багато всього робимо, як в Україні, так і на зустрічах в «мінському форматі», і під час засідань в режимі відеоконференції. Будемо далі тримати кулаки», - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Водночас у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати припинення вогню на Донбасі.

За даними штабу операції Об'єднаних сил, відтоді українські військові фіксують майже щодня по кілька провокаційних пострілів з боку бойовиків.