Після лікування та реабілітації понад 80% поранених українських військовослужбовців повертаються до строю / фото УНІАН

Після лікування і реабілітація більше 80% поранених українських військовослужбовців повертаються в стрій. Це вказує на високу якість військової медицини.

Про це повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Треба розуміти, що наші військові медики сьогодні теж на фронті. Вони, по суті, відповідають за життя і здоров'я наших поранених воїнів", - підкреслила чиновник.

Відео дня

Вона назвала величезною перемогою української військової медицини те, що дуже багато поранених знову повертаються в стрій - понад 80%. Це вказує на рівень військової медицини, якість лікування та реабілітацію.

Щодо забезпечення зброєю української армії заступник міністра зазначила, що зараз всі державні процеси організовані на високому рівні і є можливість забезпечувати Збройні сили всім необхідним.

"Єдине, з чим ми самі не можемо впоратися, це допомога з важким озброєнням, яке ми очікуємо від західних країн. Що стосується інших позицій - сьогодні все це організовано", - додала вона.

Як раніше розповів глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко, під час війни з РФ українські медики зіткнулися з великою кількістю поранених і травмованих, серед яких є діти. Однак наші лікарі вражають своїм професіоналізмом.

Вас також можуть зацікавити новини: