Українські військові беруть участь у гасінні пожежі на Донбасі / фото Луганської ОДА

Біля ліні розмежування на Донбасі під час гасіння пожежі полум’ям були відрізані від решти особового складу двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил, пізніше вони намагалися обійти осередок вогню та підірвалися на вибуховому пристрої противника.

Читайте такожВ Луганській області виникла ще одна лісова пожежа, загрози населеним пунктам немає – ДСНС

Про це повідомляє командування ОТУ "Схід" у Facebook.

Відео дня

Що повідомило командування

"Під час евакуації особового складу, обходячи осередок вогню в "сірій зоні", двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил підірвались на невідомому вибуховому пристрої", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це сталося на мінному полі противника.

"Бійці були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького (Ясинуватський район Донецької області)", - підкреслили у повідомленні.

Пожежі на Донбасі: що відомо

  • 2 вересня в Луганській області було зафіксовано 24 осередки загоряння сухої трави на площі близько 1,2 тисячі гектарів.
  • 3 вересня під час гасіння пожежі, двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали термічних опіків. Їм надано першу медичну допомогу та доправлено до військових медичних закладів. Стан здоров’я обох військових – задовільний.
  • У штабі операції Об’єднаних сил заявили, що причиною масштабних пожеж на Луганщині міг бути навмисний підпал з боку противника.

Командування ОТУ «Схід» повідомляє, що під час евакуації особового складу, обходячи осередок вогню в «сірій зоні», двоє...

Опубліковано Оперативно-тактичне угруповання "Схід" Неділя, 6 вересня 2020 р.