Всі КПВВ незабаром можуть відновити роботу / фото facebook.com/pressjfo.news

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні в п'ятницю планує розглянути питання про відновлення повноцінної роботи всіх пунктів пропуску на лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомив в Facebook журналіст, представник України на переговорах в Мінську Сергій Гармаш.

Читайте такожУкраїна хоче відкрити два нових КПВВ на Донбасі

Відео дня

"Підслухав сьогодні на ТГК під час роботи гуманітарної підгрупи... Так от, на цю п'ятницю попередньо заплановано позачергове засідання Кабміну, на якому буде розглянуто питання відкриття в адаптивному режимі (тобто, в залежності від епідситуації в конкретному районі та області) ВСІХ КПВВ на Донбасі. Причому не на кілька годин, як сьогодні ми відкрили два своїх КПВВ, а на ПОВНИЙ світловий день - з 6 до 21. Якщо таке рішення буде прийнято, то КПВВ відкриються вже наступного тижня", - написав журналіст.

Росіяни в ТКГ, за його словами, заявили, що з ОРДЛО випустять всіх, а назад будуть пускати за списками для відстеження режиму обсервації.

Читайте такожВідкриття КПВВ на Донбасі: прикордонники показали чергу біля пункту пропуску (відео)

"Дуже "конструктивна" позиція! Уявляєте скільки людей, які виїхали за своїми пенсіями і повернулися в той же день, будуть чекати в чергах на КПВВ, як хтось складе якісь списки, а потім ще й відслідковувати їх обсервацію і самоізоляцію?! За порушення якої, до речі, передбачаються серйозні штрафи", - зазначив Гармаш.

Як повідомляв УНІАН, напередодні окупанти заблокували відновлення пропуску через лінію розмежування на Донбасі.