Під Одесою затримали зрадника / фото t.me/SBUkr

В Одеській області заарештований пособник російських окупантів, який передавав їм дані про Збройні сили України.

Про це УНІАН повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За даними слідства, протягом травня житель Білгород-Дністровського району, використовуючи свій мобільний телефон, під час особистого листування в одному з інтернет-месенджерів передавав дані представникам РФ і Білорусі. Він передавав логістичні подробиці переміщення залізницею вантажів, у тому числі військового та стратегічного значення, місць влучення крилатих ракет на території Білгород-Дністровського району, а також дислокацію окремих формувань ЗСУ.

Відео дня

"Зокрема, підозрюваний повідомляв про переміщення військового вантажу залізницею через Білгород-Дністровський район і про наслідки попадання ракет по залізничному мосту. Під час обшуку у нього були виявлені і вилучені мобільні телефони, які використовувалися у протиправній діяльності", - сказано в повідомленні.

В УСБУ в Одеській області уточнили, що зловмисник збирав розвідувальні дані по дислокації підрозділів ЗСУ і переміщенню військової техніки і товарів стратегічного призначення в районі залізничного мосту в курортному селищі Затока.

Під Одесою затримали зрадника / фото t.me/SBUkr

На даний час зраднику повідомлено про підозру за ч.2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України або інших утворених відповідно до Законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до агентурної діяльності осіб.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, як у Львові затримали екс-співробітника КДБ, який коригував ракетні удари російських окупантів по Яворівському військовому полігону.

Вас також можуть зацікавити новини: