Окупанти вчергове атакували Одещину / ДСНС

Сьогодні вночі російські війська вдарили по Одеській області, влучивши у багатоповерхівку та базу відпочинку.

Ракетний удар по базі відпочинку: оновлені дані 

Внаслідок ракетного удару по базі відпочинку на Одещині загинули три людини, з них - одна дитина, повідомляє ДСНС України у Facebook. 

Відео дня

"1 липня близько 01:00 у Білгород-Дністровському районі внаслідок ракетного удару сталося часткове руйнування триповерхової та чотирьохповерхової будівлі бази відпочинку, внаслідок чого загинуло 3 особи (з них 1 дитина) та постраждала 1 особа. Роботи тривають", - йдеться у повідомленні.

Влучання у багатоповерхівку: жертв стало більше

Внаслідок влучання ворожої ракети у багатоповерхівку на Одещині кількість загиблих зросла до 14 людей, уточнив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

"Одещина. Внаслідок влучання ворожої ракети у багатоповерхівку, станом на 06.00 ранку, загиблих — 14 людей, травмовані — 30, з них три дитини. Продовжуються рятувальні роботи", - йдеться у повідомленні.

ОНОВЛЕНО 8:37. Третя російська ракета влучила у ще одну базу відпочинку.

Встановлено, що область атакували з російських літаків стратегічної авіації Ту-22 трьома ракетами Х-22.

Станом на 05:30 виявлено 17 загиблих, з них 1 дитина, повідомили в ОК "Південь". Надано медичну допомогу 31 потерпілому, серед яких 4 дитини та вагітна жінка. Врятовано з-під завалів 8 осіб, з них 3 дитини. Важко поранених госпіталізовано. 

Рятувальні роботи продовжуються. 

Війна в Україні: актуальні дані

Ворог зосередив усі зусилля на захопленні Лисичанська - останнього бастіону на шляху окупації всієї Луганської області.

Увечері 30 червня стало відомо про прорив противника на територію НПЗ міста - росіяни утримують північно-західну і південно-східну частини заводу.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Тетянівка.

На Херсонському напрямку тривають активні контрнаступальні заходи ЗСУ: українці поступово просуваються, звільняють населені пункти й закріплюються на нових позиціях. 

Разом з тим, щоб розтягнути сили захисників, російські війська знову обстрілюють прикордонні регіони - під мінометний і кулеметний вогонь цього разу потрапила Сумська область

30 червня Росія фактично визнала свою поразку на Зміїному, відвівши залишки розгромлених військ з острова. Хоча тиск Росії на узбережжя послабиться, але звільнення Зміїного не розблокує Чорне море для експорту українського зерна.

Вас також можуть зацікавити новини: