Атмосфера у російській армії погіршується / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російське керівництво направило на окупований південь України Росгвардію та ФСБ. Вони мають навести лад серед військових та завадити дезертирству.

Про це повідомив ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, багато росіян не хочуть воювати.

"Там перебувають військові, які тікали з правого берега Дніпра. Туди приїхала Росгвардія та ФСБ, щоб навести лад. Тому, що багато росіян дезертують та не хочуть воювати. Спецслужби відловлюють цих російських мародерів й дезертирів, які влаштовують безлад. Також на лівобережжі працюють українські підпільники. Впевнений, що там є й наші ДРГ, які чекають певної команди. Я впевнений, що росіяни не зможуть довго втриматися на півдні. Вже потеплішало, земля підсихає, можна очікувати наш наступ", - розповів експерт.

Відео дня

За його словами, у російській армії дуже погана дисципліна. 

"У росіян ще залишається велика кількість людей, яких вони мобілізували та залучили до війни. Біля Вугледару вони намагаються атакувати, але успіху не досягли. Військові РФ закріпилися на лівому березі річки Дніпро, біля Херсона. Але всередині російського війська дуже погана дисципліна", - підсумував Гетьман.

Дезертирство у російській армії

Як раніше повідомляв УНІАН, дезертирство у російській армії зараз має досить масовий характер. За даними Генштабу України, багато загарбників деморалізовані через високі втрати у живій силі.

Щоб відловлювати втікачів з війни росіяни були змушені збільшити кількість патрулів. Тільки в Луганській області щодня ловлять до 50 російських солдатів-дезертирів.

Крім того, фіксуються випадки самосуду над тими, хто не хоче воювати проти України. Зокрема, стало відомо про один такий випадок, який стався в грудні.

Вас також можуть зацікавити новини: