REUTERS

Міжнародна кризова група (International Crisis Group, ICG) переконана, що Росія сприймає війну в Україні як «протистояння з Заходом», тому потрібно, щоб РФ «відчула себе у більшій безпеці», зокрема варто послабити проти неї санкції, введені через розгортання збройного конфлікту на сході України й анексію Криму.

Про це повідомляє DW з посиланням на текст доповіді.

За словами членів цієї групи, будь-яке мирне врегулювання конфлікту на Донбасі має брати до уваги не лише ситуацію в Україні, але й ширший контекст безпеки в Європі.

Відео дня

Читайте такожМіноборони: вчора було ліквідовано російського найманця, ще одного – поранено

«ЄС, НАТО та їхні держави-члени, включно з США, мають почати шукати нові підходи до європейської безпеки з Москвою (…) навіть у той час, коли вони підтримують зусилля Києва припинити бої в Україні», – закликають автори доповіді.

Метою нового діалогу має бути ситуація, коли б «Росія, її сусіди і континент» відчули б себе у більшій безпеці.

Крім того, члени групи переконані, що розв’язання конфлікту на Донбасі неможливе без діалогу з Росією щодо безпеки у Європі. У документі також вказується на необхідність переглянути санкційний режим і «дозволити зняття деяких обмежень, якщо Росія сприятиме справжньому прогресу на шляху до миру».

Автори доповіді стверджують, що надання Україні зброї ніяк не сприяє врегулюванню війни на Донбасі.

ICG - це аналітичний центр з головним офісом у Брюсселі. У ньому працюють близько 120 співробітників у багатьох країнах, зокрема, у Києві та Москві. 

Частину коштів на створення організації надав американський бізнесмен Джордж Сорос. Понад 40 відсотків свого фінансування ICG отримує від урядів понад десяти держав, серед яких Швеція, Австралія, Люксембург, Німеччина, а також від Єврокомісії.

Доповідь щодо війни на Донбасі була підготована, серед іншого, на основі консультацій з офіційними особами з України, Росії, країн ЄС і НАТО, зазначили в ICG.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу збройні формування Російської Федерації порушили зобов’язання щодо припинення вогню та дев’ять разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.