Поблизу кордонів України побільшало авіації РФ / фото ua.depositphotos.com

Видання FT напередодні написало, що Росія накопичує поблизу кордону з Україною авіацію, це може свідчити про підготовку до повітряної битви.  Цю інформацію в ефірі 1+1 прокоментував голова українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

За його словами, ймовірність такого серйозного сценарію розглядалася союзниками України. Тому й один з основних пунктів допомоги нашій країні - це засоби ППО, якими ми зможемо відбивати агресію росіян з повітря.

"Щодо кількості й літаків, і гелікоптерів, росіяни нас значно випереджають у цьому плані. Саме для цього нам потрібно закрити небо", - каже Кузан.

Він вказав на один з нюансів з авіацією у РФ: в окупантів брак кваліфікованих пілотів, тож їм немає ким по суті успішно виконувати складні повітряні операції. Тому, переконаний експерт, ми всі атаки відіб'ємо. 

Росія стягує до кордонів з Україною авіацію

Західна розвідка повідомляє, що Росія накопичує поблизу українського кордону літаки та гелікоптери. Це свідчить про те, що Москва може задіяти авіацію для підтримки наземного наступу своїх військ, повідомляло видання Financial Times.

Міністр оборони США Ллойд Остін наголосив на загрозі, яку становлять значні військово-повітряні сили Росії, що залишилися. Водночас він сказав, що США не бачать неминучих ознак "масованої повітряної атаки", що насувається.

Вас також можуть зацікавити новини: