Поточний російський оперативний темп суттєво не відрізняється від того, який був під час офіційно оголошеної оперативної паузи / фото Сергій Гайдай

Після п'яти місяців військового вторгнення в Україну російські війська не змогли наростити темпи просування після виходу з оперативної паузи.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

Як йдеться у повідомленні, окупанти здійснили кілька обмежених наземних атак. Поточний російський оперативний темп істотно не відрізняється від того, який був під час офіційно оголошеної оперативної паузи.

Відео дня

Російське угруповання на північний захід від Слов'янська фактично здійснило менше наземних атак уздовж кордону Харківської та Донецької областей, ніж це було під час офіційної оперативної паузи. 

Російські війська продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значущої території.

Окупанти продовжують локальні атаки на схід від Сіверська, а також на схід і південь від Бахмута; станом на 21 липня вони не досягли значних територіальних здобутків у цих районах.

Відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов'янська, Сіверська і Бахмута узгоджується з оцінкою ISW про те, що російський наступ, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська або Бахмута.

Скриншот ISW
Скриншот ISW
Скриншот ISW
Скриншот ISW

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська зосередили зусилля на захопленні Східного регіону України.

20 липня 2022 року ЗСУ відбито просування окупантів на Харківщині, штурмові дії загарбників на Краматорському напрямку, а також відбито розвідку боєм окупантів на Авдіївському напрямку.

Українські захисники продовжують контрнаступні заходи на півдні країни. На день раніше ЗСУ пошкодили критично важливий для переміщення ворога Антонівський міст у Херсоні.

Таким чином, на думку експерта Дениса Поповича, ЗСУ розпочали другий етап підготовки до контрнаступу на Південному фронті.

У боях українські сили знищили майже 39 тисяч окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: