У Раді вказали на небезпеку мінування території / фото УНІАН

Депутат від фракції "Слуга народу", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук наголошує, що на сьогодні Україна є однією з найзамінованіших країн світу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час розгляду законопроекту про внесення змін до закону "Про протимінну діяльність в Україні" (№ 2618).

"На сьогодні Україна є однією з найзамінованіших країн світу. За попередніми оцінками, з початку російської агресії сукупна площа замінованих районів складає близько 7 тисяч квадратних кілометрів на підконтрольній території та близько 14 тисяч квадратних кілометрів на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та Автономної Республіки Крим", - наголосила Верещук.

Відео дня

Читайте такожБойовики на Донбасі встановили російські міни "Чорна вдова", заборонені Оттавською конвенцією (фото)

Для порівняння вона додала, що територія Чорногорії складає близько 14 тисяч квадратних кілометрів.

"Ці факти впливають на життя близько 2 мільйонів людей на сході, становлять загрозу об'єктам цивільної інфраструктури. Постраждали вже близько 2,5 тис. осіб, загинули 977, поранено 1 тис. 528", - сказала депутат.

За її словами, за майже рік дії закону "Про протимінну діяльність в Україні" від мін та вибухонебезпечних залишків уже постраждала 101 особа, з них 27 дітей.

"Міжнародний досвід та попереднє оцінювання при наявному стані справ встановлює для розмінування наших територій строк 300 років і 150 мільярдів і більше гривень на розмінування", - наголосила парламентарій.