На Луганщині терористи вбили військового / фото УНІАН

У Луганській області внаслідок ворожого обстрілу 28 квітня загинув український військовослужбовець.

Про це ввечері повідомив прес-центр штабу ООС.

"Незважаючи на поминальні дні, ворог із району житлових кварталів Голубівського застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібрів 152 мм та 122 мм, а також вів вогонь по наших захисниках з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З напрямку населеного пункту Первомайськ окупанти відкрили вогонь з артилерійської системи калібру 152 мм. Два снаряди розірвалися неподалік ділянки розведення сил та засобів №2 "Золоте", - розповіли у штабі.

Відео дня

Читайте такожМіжнародна кризова група переконана, що послаблення санкцій проти РФ допоможе завершити війну на Донбасі

Внаслідок цих дій терористів боєць ЗСУ зазнав смертельного осколкового поранення.

"Командування об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна і наголошує, що підступні дії окупантів не залишаться безкарними", - йдеться у повідомленні.

"Такі злочинні дії російськими загарбниками здійснюються цілеспрямовано напередодні відеоконференції міністрів закордонних справ країн Нормандського формату. Цілком очевидно, що окупанти мають на меті примусити підрозділи Об’єднаних сил відкривати вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити українських військовослужбовців у зриві мирних домовленостей", - вважають у командуванні.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу збройні формування Російської Федерації порушили зобов’язання щодо припинення вогню та дев’ять разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.