ЗМІ назвали прізвище ворожого інспектора, якому покажуть українські позиції на Донбасі поблизу селища Шуми. Це Руслан Якубов.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.  Він — колишній офіцер російської армії, його справжнє прізвище — Вахітов.

Відео дня

Як повідомляють журналісти, російського громадянства він так і не змінив.

Читайте такожУкраїнські військові з Шумів звернулися до ватажка бойовиків Пушиліна (відео)Рішення про інспектування у районі Шумів на Донбасі

5 вересня ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін наказав 7 вересня відкрити вогонь по українських укріпленнях поблизу населеного пункту Шуми. На його думку, інженерні споруди Об’єднаних сил, розташовані біля Шумів, є незаконними.

Командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що українські війська не порушували жодних домовленостей щодо обладнання інженерних споруджень в районі Шумів.

6 вересня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що з боку Об'єднаних сил не було порушення домовленостей про перемир'я на Донбасі.

9 вересня Тристороння контактна група провела позачергове засідання з метою недопущення зриву режиму припинення вогню на Донбасі. Учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі Шумів за участю представника координатора від ОБСЄ.

В Офісі президента заявили, що домовленість у межах Тристоронньої контактної групи про спільне інспектування в районі Шумів за участю представника координатора від ОБСЄ була досягнута з метою спростування фейків та недопущення нових провокацій.