REUTERS

Вночі 17 травня Росія завдала ударів по Львівській області. Спочатку в місті оголосили повітряну тривогу, потім з'явилися повідомлення про вибухи. 

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що сьогодні відбувається в місті та області:

21:16 Президент України Володимир Зеленський виступив у прямому етері під час церемонії відкриття 75-го Каннського кінофестивалю.

Відео дня

20:23 Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що уряд вирішив призупинити держрегулювання цін на паливо. Це дозволить наситити ринок та задовольнити попит українців. Уряд оцінює, що у такому випадку ціни на дизель не перевищуватимуть 58 грн за літр, а на бензин — 52 грн за літр.

17:13 Львівська ОВА отримала від Релігійної Місії "Карітас-Спес" автомобіль швидкої допомоги. Передачу засвідчили відповідними документами. У Львівську ОВА неодноразово надходили запити від бійців щодо такого виду транспорту. Відтак, "швидку" передали воїнам 80-ї десантно-штурмової бригади. Станом на сьогодні вона вже виконує свою місію на передовій.

16:02 Перемовини української та російської делегацій щодо договору про гарантії безпеки призупинили, повідомив радник керівника ОПУ Подоляк.

15:28 Львівська ОВА активно співпрацює з Львівським ІТ Кластером. Команда Кластера долучається до підтримки низки проєктів, які посилюють обороноздатність та безпеку в нашому регіоні.

13:30 Внаслідок ракетного удару РФ у Новояворівській громаді пошкоджено приватні будинки, вибито вікна та посічено уламками дахи і двері. Також пошкоджено школу, садочок, амбулаторію. Багато уламків впали в населеному пункті. Станом на 10:50 у Новояворівську лікарню не звернулась жодна людина щодо травм. Повідомив голова Новояворівської ТГ Володимир Мацелюх.

13:08 У Львові відкрили денний центр перебування для дітей вимушених переселенців. Там батьки можуть безкоштовно залишити своїх дітей віком від 4 до 11 років на кілька годин.

11:53 ​​Пресконференція Kalush Orchestra у Львові розпочалась!

11:21 У Львові через дефіцит пального на АЗС скоротили кількість громадського транспорту. Кілька маршрутів повністю скасували, а на деяких зменшили кількість транспорту. Водночас електротранспорт працює у посиленому режимі.

10:10 Одна з наймасштабніших атак на Львівщину за кількістю ракет "Цієї ночі на Львівщині було дві повітряні тривоги та 2 хвилі ракетних вильотів. У Львові жодна ракета не приземлилася. Добре спрацювали сили ППО", - розповів мер міста Андрій Садовий. Він розповів, що в одному із сіл Яворівського району уламки ракети частково пошкодили об'єкт залізничної інфраструктури. У навколишніх будинках вилетіли шибки. І це все у 20-кілометровій зоні до кордону з Європейським Союзом. "Це справді була одна з наймасштабніших атак на Львівську область за кількістю ракет. Що відбуватиметься далі, передбачити важко. Тож ходіть в укриття!" – наголосив Садовий. Також він закликав не знімати "прильоти" ракет чи роботу ППО

9:47 Внаслідок нічного ракетного удару по Львову пошкоджено залізничну інфраструктуру. Про це повідомив голова Львівської ОВ Максим Козицький.

9:21 Подробиці про нічний обстріл Львівщини Було збито 3 російські крилаті ракети, які цілилися в об'єкти інфраструктури. Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ. Ракети випустили із південно-східного напрямку з моря.

facebook.com/kpszsu

01:50 - Як повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, спрацювала ППО.

"Дякую ППО за роботу! Знову обстріляний об'єкт військової інфраструктури на території Яворівського району, майже на кордоні з Польщею", - написав він.

Козицький уточнив, що більше інформації повідомить вранці. Також глава ОВА закликав громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

false

01:31 - Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що підтвердженої інформації про потрапляння ракет по місту немає.

"Давайте разом подякуємо за це тим, хто зберігає наше небо! Вранці дамо більш точну інформацію. Бережіть себе і не нехтуйте сигналами повітряної тривоги",- зазначив він.