Бойовики під Авдіївкою відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї / фото radiosvoboda.org

На Донбасі 4 вересня було зафіксовано один факт порушення режиму припинення вогню. Бойових втрат та поранень внаслідок пострілів серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Читайте такожВідзавтра КПВВ на Донбасі переходять на осінній графік роботи

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Відео дня

Поблизу населеного пункту Авдіївка бойовики здійснили поодинокі постріли з гранатометів та кілька коротких черг зі стрілецької зброї.

"На провокації ворога наші захисники вогонь у відповідь не відкривали", - зазначили у штабі ООС.

Від початку поточної доби, 5 вересня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

За інформацією штабу ООС, у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил. 

"Підрозділи Збройних Сил України спільно з вогнеборцями ДСНС беруть участь в гасінні вогню поблизу населених пунктів Лопаскине, Трьохізбенка, Новгородське та Красногорівка. До ліквідації пожеж залучена необхідна кількість техніки та особового складу", - повідомили у прес-центрі.

Крім того, у прифронтових районах сапери Об’єднаних сил розмінували понад десять гектарів території, знайшли та передали на знищення 58 вибухонебезпечних предметів.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. За минулу добу вони відремонтували 11 будинків. Ще на дев’яти об’єктах роботи продовжуються.

Ситуація в зоні ООС: що відомо