Бойовики обстріляли з гранатометів Трьохізбенку / фото facebook.com/pressjfo.news

Збройні формування Російської Федерації обстріляли з гранатометів околиці селища міського типу Трьохізбенка (Новоайдарський район Луганської області).

Як повідомив сьогодні у Facebook прес-центр Об'єднаних сил, вчора близько 21:00 внаслідок ворожого вогню були пошкоджені два приватні будинки з господарськими приміщеннями.

"Застосувавши автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, окупанти наразили на небезпеку мирних громадян, які проживають поблизу лінії зіткнення. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Прорив летючого БМП": у МВС показали, як у 2014 році починалося звільнення Маріуполя від бойовиків (ефектне відео)

У прес-центрі зазначили, що оскільки обстріли окупантів несли пряму загрозу життю та здоров’ю як військовослужбовців, так і цивільних осіб, підрозділи Об’єднаних сил були змушені відкрити вогонь у відповідь.

"Такі зухвалі та злочинні дії збройних формувань РФ вкотре свідчать про їхню зацікавленість у подальшій ескалації конфлікту на сході України та підтверджують відверте ігнорування ними міжнародного гуманітарного права", - наголосили в Об'єднаних силах.

Також прес-центр оприлюднив на сторінці Об'єднаних сил у Facebook фото будинків, що були пошкоджені вогнем.

фото facebook.com/pressjfo.news
фото facebook.com/pressjfo.news

Як повідомляв УНІАН, від початку сьогоднішньої доби бойовики збройних формувань Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.