Ілюстрація REUTERS

Командування бойовиків на Донбасі активізувало підготовку до проведення чергової ротації своїх передових підрозділів.

Про це йдеться у щоденному зведенні прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил, розміщеному на сайті Міноборони.

Читайте такожЗагострення на Донбасі: понад два десятки обстрілів, двоє українських бійців поранені"Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про активізацію командуванням російсько-окупаційних військ підготовки до проведення чергової ротації передових підрозділів. Зокрема, на базі перших мотострілецьких батальйонів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК триває формування тактичних груп, які передбачається направити на передову у другій половині травня", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Водночас, зауважується, що терміни проведення ротації можуть бути перенесені, зважаючи на незадовільне логістичне забезпечення більшості із зазначених підрозділів, у тому числі, медичним майном - через його розкрадання.

"Це явище набуло такого масштабу, що виявлені факти нестачі медичних захисних засобів з російської "гуманітарної допомоги" та їх реалізації через мережу місцевих аптек навіть стали предметом службового розслідування", - зазначили в Міноборони.

Раніше УНІАН повідомляв, що минулої доби окупанти на Донбасі з мінометів обстріляли низку позицій ООС, один військовий отримав поранення.