Втрат за поточну добу серед українських захисників немає / фото УНІАН

16 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до використання на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти та 82-х мм міномети, гранатомети різних систем, зенітні установки, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на своїй сторінці у Facebook. Зазначається, що підрозділи Об’єднаних сил впевнено стримували агресію противника, повністю контролюючи ситуацію на лінії розмежування сторін.

Читайте такожСтало відоме ім'я розвідника, загиблого 13 липня на Донбасі

Відео дня

Так, окупанти обстрілювали позиції українських бійців у Водяному, поблизу Опитного, на підступах до Старогнатівки, Гнутового та Авдіївки, неподалік Мар’їнки, Новозванівки, Причепилівки, Оріхового.

"За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів троє захисників Об’єднаних сил отримали поранення, ще один воїн – бойове травмування. Усім військовослужбовцям було надано першу медичну допомогу та оперативно евакуйовано до лікувальних закладів", - розповіли у штабі ООС.

За даними розвідки, 16 липня наші захисники знищили одного та поранили щонайменше ще одного загарбника.Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню поблизу Водяного. Втрат за поточну добу серед українських захисників немає.

Раніше у Луганській області групі розмінування Збройних сил України вдалося виявити та знешкодити один з найскладніших детонаторів протипіхотних мін — неконтактний підривний пристрій НВУ-П "Охота".