З початку доби зафіксовано один ворожий обстріл позицій українських військових / фото Анатолій Степанов

Від опівночі російські окупаційні сили один раз порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 у Facebook.

"З початку цієї доби було зафіксовано один ворожий обстріл позицій українських захисників в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Неподалік селища Світлодарськ окупанти відкривали вогонь у бік позицій українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Бойових втрат серед українських захисників немає", - йдеться у зведенні.

Водночас українська сторона Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

"Відповідно до звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 24 березня, безпілотний літальний міні-апарат патрулю місії зафіксував на території ОРДЛО військову техніку збройних формувань РФ, яка перебувала в зоні безпеки: три одиниці БМП-1 було помічено поблизу населеного пункту Новоселівка, 11 бронетранспортерів МТ-ЛБ - на території підприємства в Калиновому та 4 одиниці МТ-ЛБ - неподалік населеного пункту Калинове-Борщувате", - сказано у зведенні.

Також вкотре місія зафіксувала 75 протитанкових мін, встановлених поперек дороги на відстані близько 3 км від Лозового, що на Донеччині. У полях поблизу цього ж населеного пункту виявлено ще приблизно 330 протитанкових мін. За оцінкою СММ, усі ці міни належать збройним формуванням РФ.

Читайте такожКравчук стверджує, що перемир'я на Донбасі діє попри складну ситуацію

"За допомогою засобів РЕБ, окупанти продовжують перешкоджати роботі БПЛА патрулів ОБСЄ. Глушіння зафіксоване як у Луганській так і у Донецькій областях. 22 березня, під час виконання польоту над населеними пунктами Троїцьке, Логвинове, Булавине та Степанівка відбувалось глушіння сигналу GPS літальних апаратів, що суттєво ускладнило роботу СММ", - йдеться у повідомленні.

Українські військові вважають, що "такі зухвалі дії представників збройних формувань РФ із застосування сучасних засобів радіо-електронної боротьби, вкотре підтверджують небажання найманців виконувати Мінські домовленості".

Вас також можуть зацікавити новини