У штабі розказали про обстріли на Донбасі / фото REUTERS

Протягом минулої доби, 8 жовтня, російсько-окупаційні війська три рази порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС.

У районі Пісків ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї. Поблизу Опитного бойовики здійснили дистанційне мінування перед українськими позиціями застосувавши ручний протитанковий гранатомет, пристосований для використання мін ПОМ-2.

Відео дня

Читайте такожРосійські найманці тричі відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі – ООС

"Ворожі провокації не становили загрози життю та здоров’ю військовослужбовців, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було", - йдеться у повідомленні штабу.

Військові разом з рятувальниками брали участь у ліквідації пожежі неподалік Попасної та Катеринівки. Водночас ліквідація осередків загорянь у районах населених пунктів Болотене та Катеринівка ще триває.

Від початку доби 9 жовтня обстрілів на Донбасі не було, повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

«Від початку поточної доби, 9 жовтня, у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша», – йдеться в повідомленні.

Підтримувані Росією угруповання «ДНР» і «ЛНР» даних про обстріли вранці 9 жовтня не наводять.

Ситуація на Донбасі: що відомо

  • Росіяни продовжують постачати на окупований Донбас озброєння та військову техніку, інформує Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Для того, щоб приховати переміщення сил та засобів, окупанти використовують ґрунтові дороги, що ведуть в обхід офіційних пунктів пропуску, аби їх не помітили спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ.
  • Із 00:01 27 липня на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню».
  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.