Ілюстрація REUTERS

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтверджують 44 жертви конфлікту на Донбасі серед цивільного населення з початку року.

Про це йдеться у звіті місії.

«За період 4-17 травня СММ зафіксувала близько 10 тис. 500 порушень режиму припинення вогню, включаючи приблизно 2 тис. вибухів. Для порівняння, за попередній двотижневий звітний період було зафіксовано приблизно 9 800 порушень і 2 750 вибухів відповідно», - йдеться в звіті.

Відео дня

Читайте такожСитуація на Донбасі неспокійна: за добу бойовики 12 разів порушили режим "тиші"«СММ підтвердила повідомлення про дев’ять жертв серед цивільного населення (усі поранені), зокрема й про п'ятьох дітей. Відповідно з початку 2020 роки кількість жертв становить 44 людини: 6 загиблих і 38 поранених», - заявили спостерігачі.

Також сказано, що підконтрольні Росії члени незаконних збройних формувань продовжували забороняти місії проїзд/прохід на блокпостах по офіційних дорожніх коридорах у Донецькій і Луганській областях.

«Загалом свобода пересування СММ на місцях обмежувалась 38 разів - усі ці випадки, за винятком одного, сталися в непідконтрольних уряду України районах. Зокрема 8 травня озброєні члени збройних формувань зупинили патруль місії і впродовж практично 3 годин не відпускали спостерігачів», - наголошується у звіті.

Разом з тим, безпілотні летальні апарати СММ піддавалися впливу перешкод сигналу по обидві сторони від лінії зіткнення в 30 випадках, а також потрапляли під обстріли зі стрілецької зброї 6 разів (всі, за винятком одного, в непідконтрольних уряду районах).

Раніше УНІАН повідомляв, що від початку доби окупанти п’ять разів порушили режим тиші на Донбасі.