За добу Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було / фото УНІАН

Протягом минулої доби, 22 жовтня, було зафіксовано п’ять порушень досягнутих домовленостей бойовиками.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС 23 жовтня.

Читайте також"Обстріли бувають": "слуга" назвав перші висновки від візиту в зону ООССтрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували поблизу населеного пункту Артема та двічі – неподалік Шумів. Окрім того, режим припинення вогню бойовики порушили у районі Новолуганського, задіявши на цій ділянці автоматичний станковий гранатомет.

Відео дня

Окупанти також порушили домовленості на Приазов’ї. Увечері поблизу населеного пункту Широкине зафіксовано проліт ворожого БПЛА типу "квадрокоптер". Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено.

Попри це ситуацію у штабі називають контрольованою. Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.

Від початку поточної доби, 23 жовтня, у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

Режим припинення вогню на Донбасі: що відомо

  • Від початку перемир'я (27 липня) і до вечора 21 жовтня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 1 787 порушень «тиші», зокрема 497 вибухів, 29 невизначених боєприпасів, 16 спалахів дульного полум'я, 22 освітлювальні ракети та 1 223 черги та постріли.
  • В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.
  • Новий режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня. Понад місяць його головним досягненням вважалося те, що немає втрат серед військових. Проте на 42-й день перемир'я, 6 вересня, бойовики обстріляли позиції української армії на Луганщині, один військовий дістав поранення. Того ж дня інший військовий унаслідок обстрілу бойовиків загинув.
  • Крім того, час від часу українські військові підриваються на вибухових пристроях, яких уздовж лінії розмежування багато. За даними Міноборони, станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.
  • Наразі Україна веде підготовку до чергового розведення військ на чотирьох напрямках на Донбасі, а також до 10 листопада готується відкрити два контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) у районі населених пунктів Щастя й Золоте. Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.