Стягування військ РФ - у Польщі наголосили про запровадження ЄС болючих санкцій  / фото REUTERS

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський зауважив про важливу роль Заходу у посиленні санкцій проти Кремля  через зростаючу небезпеку з боку стягнених до кордонів України російських військ.

Про це він заявив в ефірі TV Republika.

Читайте такожКулеба назвав три головні задачі для захисту України від російської загрози

Відео дня

Дипломат, зокрема, зазначив, що санкції повинні бути жорсткими і болючими для причетних до режиму Путіна громадян.

«Деякі політики у Кремлі хотіли ухвалити заходи на кордоні з Україною, щоб побачити реакцію на ці дії з боку США», – відповів заступник глави МЗС, додавши, що сумніви щодо того, що США «зосередяться на собі» в такій ситуації розвіялися.

«Ми зауважуємо тривожні дії Росії на кордоні з Україною, і це небажана ситуація. Дуже важливо протистояти агресивній поведінці Росії», – наголосив Яблонський.

Війна Росії проти України: нова ескалація

  • 30 березня 2021 року головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози воєнній безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ.
  • Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.
  • Президент Володимир Зеленський зазначив, що Росія шляхом збільшення кількості військ на кордоні намагається чинити тиск на Україну.