Переговори щодо ситуації на Донбасі проходять в рамках ТКГ / фото УНІАН

Україна посилила свій метод ведення переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи.

Про це розповів учасник політичної підгрупи ТКГ, журналіст Сергій Гармаш в ефірі каналу "Україна 24".

Серед іншого він повідомив деталі минулого в середу, 25 листопада, засідання переговорної групи.

Відео дня

"Ніхто Україні не ставив ультиматум, швидше Україна почала говорити жорсткою мовою з Росією. Швидше це ми принципово поставили питання ... російська сторона вже давно не ставить жодних питань про конституційні поправки. Тому що в Мінських домовленостях давно написано, що конституційна реформа, в основі якої лежить децентралізація, з урахуванням особливостей самоврядування в ОРДЛО", - сказав він.

Читайте такожЗагострення на Донбасі: диверсанти бойовиків намагалися замінувати позиції ЗСУ російськими мінами (фоторепортаж)Динаміка переговорів рушила з мертвої точки, вважає журналіст.

"Зараз представники Росії від ОРДЛО висунули якийсь план, що до 2050 року вони хочуть отримати особливі повноваження. Але ми не беремо на обговорення документи, подані нелегітимним учасником процесу, вони не є стороною в ТКГ. Ми зажадали, щоб Росія взяла на себе відповідальність і подала цей план як план Росії", - зазначив він.

Гармаш переконаний, що переговори зараз не перебувають у глухому куті.

"Як можна говорити про глухий кут у мирному процесі, якщо у нас 6 років до цього нічого не відбувалося, а зараз хоча б щось відбувається. Найістотніше зараз, що ми змінили тактику, ми стали більш жорсткими в тому плані, що ми почали вимагати від Росії відповідальності за те, що відбувається", - сказав він.

Переговори в Мінську щодо Донбасу: важливі новини