Жвава дискусія щодо комплексів Patriot свідчить про наближення до ухвалення рішення про надання їх Україні / фото REUTERS

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець прокоментував чутки, що Україна буцімто отримає ЗРК Patriot.

За його словами, жвава дискусія щодо комплексів Patriot свідчить про наближення до ухвалення рішення про надання їх Україні. Наразі це політичне обговорення не переросло в остаточне рішення, але все залежатиме від США, які мають у запасі близько 400 ЗРК Patriot різних модифікацій. Саме Штати можуть передати їх швидко після підготовки.

"Ми справді стоїмо на порозі ухвалення рішення про передачу Patriot, адже це швидше й простіше, ніж історія з F-16 й іншими літаками країн Заходу", - сказав Згурець для телеканалу Еспресо.

Відео дня

ЗРК Patriot для України: що повідомлялося

Нагадаємо, після того, як 15 листопада нібито ракети української ППО впали в Польщі, Німеччина запропонувала розмістити ЗРК Patriot на кордоні України з Польщею.

У НАТО на це заявили, що таке рішення Німеччина може прийняти без додаткових консультацій, не чекаючи відповіді Альянсу.

Разом з тим представник Міноборони США Пет Райдер заявив, що від Штатів системи Patriot Україна найближчим часом не отримає.