Проукраїнські листівки на Донбасі / Спецкор

Донецька область, навіть тимчасово окупована, це – Україна. Листівки-нагадування з такими гаслами розклеїли небайдужі жителі у багатьох окупованих містах Донбасу.

Появі таких листівок передували недавні таємні збори, на яких місцеві жителі Донецької та Луганської областей створили так звані опозиційні сили з назвою "Комітет визволення Донбасу", повідомляє ТСН.

Читайте такожВ окупований Донецьк полетів величезний прапор України (фото)

Відео дня

І до того комітету, стверджують джерела ЗМІ, долучилося чимало тих, хто у 2014 був затятим прихильником "русского мира".

На невеликих інформагітках, щоб було точно зрозуміло — російською, написані численні тези опору: "Україно — повернися", "Не забудемо, не пробачимо! Низький рівень медицини й знищення вугільної промисловості" або ж: "Російський окупанте, якщо не здатен прогодувати людей — геть з України".

Вказали патріоти й головний меседж для тих, хто все ще вірить у світле майбутнє під окупацією: "Донбас шостий рік не Росія, час повертатися додому!".

Однак, повисіли ті листівки тільки до кінця доби. Усюди, де їх знайшли, окупанти наклейки позривали й поблизу влаштували засідки, сподіваючись вирахувати українських активістів.

Проукраїнські листівки на Донбасі / Спецкор
Проукраїнські листівки на Донбасі / Спецкор

Раніше українські військові вперше з 2014 року показали, як за допомогою спеціальних снарядів доставляють листівки на окуповані території Донбасу.