"Міністру ЛНР" повідомили про підозру / фото Новая газета

Українські правоохоронці повідомили про підозру та оголосили в розшук одного з так званих "міністрів" з окупованої частини Луганщини.

Про це ввечері у четвер повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області посадовцю незаконно утвореної окупаційної адміністрації РФ в Луганській області – "ради міністрів ЛНР" повідомили про підозру у вчиненні дій з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України). Наразі його оголошено у розшук", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські військові на Донбасі знищили двох окупантів, трьох поранили

Слідство встановило, що мешканець регіону з квітня 2016 року до сьогодні обіймає "посаду міністра палива, енергетики та вугільної промисловості" на окупованій бойовиками території Луганської області. 

"До його обов’язків належить вироблення державної політики та здійснення нормативно-правового врегулювання від імені самопроголошеної "ЛНР", контроль за діяльністю установ, організацій та підприємств у сфері паливно-енергетичного комплексу", - уточнили в ОГП.

Підозрюваний відкрито підтримує окупаційні адміністрації РФ та розповсюдження й застосування юридично нікчемних законодавчих та нормативно-правових актів "ЛНР", направлених на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Читайте такожКомандування бойовиків активізувало підготовку до ротації передових підрозділів – розвідка

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти продають вугілля з окупованого Донбасу 19 країнам світу.