Ілюстрація REUTERS

Відбулось чергове засідання ТКГ (Україна, Росія та ОБСЄ) з участю переселенців у складі української делегації.

Про це повідомляє прес-служба ОП.

Серед іншого, українська сторона запропонувала провести додаткове засідання безпекової групи для розв’язання питання з розведенням сил і засобів на проектних ділянках.

Відео дня

Читайте такожПандемія COVID-19 погіршила гуманітарну ситуацію на Донбасі - МКЧХ

Крім того, українська делегація добилася відновлення роботи українського оператора мобільного зв’язку в ОРДЛО та ініціювала обговорення підходів до вирішення екологічних проблем на окупованій Росією території.

«У межах робочої групи з політичних питань українська делегація надала сторонам консультацій календарний план підготовки та проведення місцевих виборів у встановлений законодавством термін», – йдеться у повідомленні.

Водночас наголосили, що вибори в ОРДЛО можливі лише за умови повної деескалації, виведенні «іноземних військових підрозділів і техніки», роззброєння терористів і відновлення контролю.

Також представники сторін обговорили списки взаємного звільнення утримуваних осіб. 

Україна наголосила на готовності відкрили два нових КПВВ на Луганщині «з гуманітарних міркувань» і підтвердила готовність надати гарантії безпеки на період будівництва інфраструктури КПВВ з боку бойовиків.

Наступні консультації заплановані на 8 липня.

Як повідомляв УНІАН, між контрольним пунктом в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" та пунктом пропуску бойовиків "Оленівка" перебувають люди. Їх не пропустили на підконтрольну Україні територію, бо вони не встановили додаток для самоізоляції "Дій вдома".