Зеленський і президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час робочої поїздки на Донбасі / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту надати допомогу Україні для відбудови інфраструктури Донбасу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу президента, Зеленський і президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час робочої поїздки на Донбас провели зустріч з представниками місій СММ ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, системи ООН в Україні та керівництвом Донецької обласної державної адміністрації.

Учасники зустрічі обговорили виклики на Донбасі та подальші кроки для полегшення життя місцевих мешканців.

Відео дня

Читайте такожТКГ домовилася про нове перемир'я на Донбасі: обстріли мають припинитися 27 липня

Наголошувалося, що міжнародні організації в Україні задіяні у таких важливих процесах на Донбасі, як надання медичної допомоги мешканцям, відновлення інфраструктури, пошук зниклих безвісти, сприяння в подоланні наслідків епідемії COVID-19. Крім того, важливою є допомога утримуваним особам.

Крім того, відзначалося, що Україна виконує багато роботи щодо інтеграції тимчасово непідконтрольних територій, і цей процес необхідно продовжувати, щоб «люди почувалися як удома».

Зеленський закликав надати допомогу для відбудови інфраструктури Донбасу. Зокрема, він наголосив на важливості зведення лікарень у невеликих населених пунктах, які наразі не входять у загальний план будівництва. У таких медичних закладах мешканці зможуть отримати цільову медичну допомогу. Також Президент зазначив, що необхідно вирішити проблему забезпечення житлом переселенців, які втратили помешкання.