Поранені перебувають у Головному військовому госпіталі / facebook.com/nata.voronkova

У п'ятницю з Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків) до столичного Національного Військово-медичного клінічного центру було доставлено 13 бійців, поранених в ході Операції об'єднаних сил на Донбасі.

Про це повідомляється на сторінці Командування медичних сил ЗСУ у Facebook.

Як зазначається, поранені та хворі військовослужбовці проходили лікування у Харкові, де військові лікарі стабілізували їх стан та підготували військових до наступного етапу лікування.

Відео дня
facebook.com/Ukrmilitarymedic

"Так, військово-транспортним літаком Повітряних Сил Збройних Сил України Ан-26 тринадцять військовослужбовців, які отримали вогнепальні поранення у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, прибули до військового майданчику аеродрому Бориспіль, а згодом спеціалізованим транспортом їх доправили до Національного Військово-медичного клінічного центру ГВКГ, розташованого у місті Київ", - йдеться в повідомленні.

facebook.com/Ukrmilitarymedic

Зараз українські захисники розміщені у профільних відділеннях центру та проходять діагностичне обстеження. Їх стан - задовільний.

За інформацією волонтера Наталі Воронкової, поранених з літака доставили дев'ятьма каретами "швидких". "13 поранених і тільки 4 з них змогли сидіти й пересуватись самостійно. Нажаль, як завжди є ті, хто потрапить у реанімацію після перельоту на санітарному літаку (це таки навантаження для поранених). Дехто через декілька днів буде переведений у звичайні палати, за життя інших лікарі продовжуватимуть боротись у реанімації", - зазначила вона у Facebook.

Бійці отримали поранення в ході ООС / facebook.com/Ukrmilitarymedic

Як повідомляв УНІАН, журналісти дізналися думку українських військових про нове перемир'я на Донбасі.