REUTERS

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, поранень зазнали шестеро українських бійців.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні прес-центру штабу операції Об’єднаних сил.

Під час обстрілів ворог застосував заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, БПЛА, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Відео дня

Читайте такожЄрмак заявив про план "Б", якщо досягти миру на Донбасі не вдасться протягом року

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вів вогонь по українських військовослужбовцях неподалік Мар’їнки, Широкиного, Новоселівки Другої, Авдіївки.

Крім того, поблизу Старогнатівки окупанти застосували безпілотний літальний апарат, скинувши постріл ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил, а згодом обстріляли українських військовослужбовців з озброєння бойових машин піхоти.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу смт. Новотошківське ворог тричі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами озброєнь. По околицях Оріхового окупанти з мінометів калібру 82 мм випустили 18 мін, а також застосовували гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Оборонців Кримського ворог обстрілював з мінометів 120-го калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів шестеро військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

У штабі зауважили, що рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі обстріли. Втрати противника уточнюються.

Також у прес-службі повідомили, що на всіх трьох ділянках розведення ситуація залишається стабільною, режим тиші дотримується.

Крім того, за даними штабу, випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.