Ілюстрація REUTERS

На Донбасі з початку доби окупанти п'ять разів порушили режим тиші, один український військовий отримав поранення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

Так, з 01:50 від села Верхньошироківське окупанти відкрили вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецького озброєння по оборонцях Гнутового.

Відео дня

«Протягом 20 хвилин захисники України з легкого піхотного озброєння примусили окупантів до подальшого дотримання режиму тиші», - зауважив Гуцуляк.

Крім того, за його словами, вчергове ігноруючи Мінські угоди, окупанти двічі свідомо застосували від окупованого ними смт Сентянівка міномет по позиціях оборонців Кримського, випустивши загалом 20 мін 120-го калібру.

Читайте такожУ ЦВК прокоментували можливість проведення виборів на окупованому Донбасі

Також терористи тут вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Українські бійці зі штатного озброєння пригнічували ворожу активність.

З гранатометів різних систем та стрілецького озброєння бойовики після 07:55 вели вогонь по захисниках Оріхового, а після 10:05 з автоматичних станкових гранатометів — по оборонцях Старогнатівки.

Гуцуляк зазначив, що підрозділи Об’єднаних сил в районах вказаних населених пунктів також вели адекватні оборонні дії з легкого піхотного озброєння, рішуче придушуючи збройну активність російсько-окупаційних військ.

«Внаслідок прицільних ворожих обстрілів сьогодні один наш захисник отримав осколкове поранення. Його доставлено до військового мобільного госпіталю», - уточнив він.

Як повідомляв раніше УНІАН, штаб Операції об'єднаних сил показав, як російські снайпери вбивають українських бійців на Донбасі.