Втрат чи поранених немає / фото REUTERS

Сьогодні збройні формування Російської Федерації на Донбасі здійснили постріли в бік українських позицій поблизу Водяного та Новотошківського.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації вкотре порушили домовленості, що досягнуті 22 липня, здійснивши постріли в бік українських позицій. Поблизу населеного пункту Водяне ворог провокував наших військових із підствольного гранатомета. Водночас поблизу Новотошківського – з великокаліберного кулемета. На збройні провокації з боку противника українські захисники вогонь у відповідь не відкривали", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень внаслідок ворожих пострілів немає.

На інших ділянках уздовж лінії зіткнення режим припинення вогню зберігався у повному обсязі.

Читайте такожРежим тиші не ідеальний , але він є - Зеленський

Перемир'я на Донбасі

  • 22 липня учасники ТКГ домовилися про повне і всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 6 вересня окупанти порушили режим припинення вогню, обстрілявши позиції Об'єднаних сил. В результаті обстрілу загинув український військовий, ще один був поранений.
  • 11 вересня в Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів країн-учасниць "нормандського формату". Згідно з повідомленням прес-служби офісу президента, радники підтримали заклик України вжити вичерпних заходів для продовження стійкого і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.