REUTERS

Сьогодні проросійські бойовики 13 разів обстрілювали позиції українських захисників.

«Сьогодні збройні формування РФ 13 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю», - повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Противник тричі обстрілював українські позиції неподалік Богданівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Відео дня

Неподалік Водяного та Тарамчука ворог застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Оборонців Кам’янки окупанти обстріляли з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а поблизу Старогнатівки вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

Читайте такожУкраїна готова розмовляти з українцями з окупованого Донбасу, але не з бойовиками - Кулеба

Російські найманці двічі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Кримського. Для обстрілів окупанти використали 10 мін 120-го калібру, підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

По околиці Південного ворог випустив 6 мін 120-го калібру, а біля Новотошківського застосовував 82 мм міномети - 7 мін.

По населеному пункту Хутір Вільний збройні формування Російської Федерації вели вогонь з 82 мм мінометів, а неподалік Травневого - з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

«Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів дістали поранення», - повідомили у штабі ООС і додали, що втрати бойовиків уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим тиші дотримувався.

За даними штабу, випадків захворювання на COVID-19 серед воїнів складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Як повідомляв раніше УНІАН, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що на окуповані території Донбасу російська зброя потрапляє "контрабандою".