Водяне знаходиться на лінії фронту / фото УНІАН, Вікторія Пришутова

У прифронтовому селі Водяне на Донбасі, яке сильно постраждало від бойових дій, люди збирають урожай і готуються до зими. Вона стане для них сьомою в режимі війни.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Люди зізнаються, що вже не сидять у підвалах через обстріли, але зараз їм найбільше не вистачає води і спілкування.

Один з місцевих жителів розповів, що кілька років тому переїхав у маленький будинок, коли його рідне житло згоріло. Покидати рідне село він не захотів.

"Мій будинок згорів ще три роки тому. Моєму будинку дісталося і в перший рік, і в другому було. Половина двору згоріла, а коли втретє потрапило, нічого не залишилося", - каже місцевий житель Сергій Сухий.

Вода - це чи не основна проблема села. Вона зникла з колодязів. Також у Водяному немає роботи. 

Читайте такожУ Кабміні розповіли, скільки років потрібно на реінтеграцію Донбасу

"Нам допомагає один колодязь, тому що всі висохли, навіть не має вологи. У нас ставок залишався глибокий, але він на цей рік ще буде, а наступний - ні", - розповідає місцевий житель.

71-річний Василь, який живе з дружиною на іншому кінці села, каже, що період активних боїв вони провели в підвалі. День подружжя проводять на городі, який забезпечує їх продуктами. Людям допомагає "Червоний Хрест", надаючи паливо на зиму, а завдяки допомозі ООН поміняли дах. Але саме, як зізнається літній чоловік, це самотність. Адже поруч тільки порожні будинки.

Бойовики, попри перемир'я, стріляють по позиціях українських військових. Вогонь чути на околицях села - туди місцеві жителі намагаються не ходити.

Перемир'я на Донбасі: що відбувається в районі ООС