СММ ОБСЄ за добу зафіксувала 11 порушень режиму перемир'я на Донбасі / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що за добу зафіксували 10 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області і одне - у Луганській.

Про це йдеться у звіті місії від 26 серпня.

"Місія зафіксувала 10 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та одне таке порушення в Луганській області. Протягом попереднього звітного періоду СММ зафіксувала 6 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та жодного в Луганській області", - зазначили в СММ.

Читайте такожЛавров висловив претензії до роботи ОБСЄ в Україні

Зокрема, на Донеччині порушення у вигляді пострілів зі стрілецької зброї задокументовані у районах на південний захід від окупованої Горлівки (непідконтрольна уряду України, 39 км на північний схід від Донецька).

На Луганщині зафіксовано один постріл зі стрілецької зброї біля Станиці Луганської (підконтрольний уряду, 16 км на північний схід від Луганська).

"Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня і до кінця звітного періоду місія зафіксувала сукупно 713 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема 100 вибухів, 2 невизначені боєприпаси та 9 освітлювальних ракет, а також 602 черги та постріли)", - наголошується у звіті.

Перемир'я на Донбасі

  • На початку серпня цього року СММ ОБСЄ вперше не зафіксувала порушень режиму припинення вогню на Донбасі. За добу жодного порушення не було ні в Донецькій, ні в Луганській областях.
  • За місяць дії нового режиму припинення вогню на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння.
  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня.