На засіданні ТКГ були погоджені чотири наступні ділянки розведення сил і засобів / фото УНІАН

На засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі були погоджені чотири наступні ділянки розведення сил і засобів.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, сьогодні відбулося чергове засідання ТКГ у форматі відеоконференції. 

"В ТКГ були принципово погоджені чотири наступні ділянки розведення сил і засобів. Поставлено завдання безпековій групі розробити детальний план та фіналізувати проект доповнення до рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Раді не підтримали заяву Фокіна щодо особливого статусу Донбасу - Разумков

Розведення сил на Донбасі: що було раніше

  • Розведення сил української армії й окупаційних військ в районі Станиці Луганській відбулося в червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петровського - в листопаді.
  • Лідери країн «нормандського формату» під час зустрічі 9 грудня 2019 року в Парижі підтримали домовленість в рамках ТКГ про розведення сил і засобів ще в трьох місцях.
  • У серпні 2020 року на черговому засіданні ТКГ у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна було погоджено чотири нові ділянки розведення сил.