Учасники ТКГ домовилися дотримуватися режиму тиші / фото УНІАН

Учасники позачергового засідання робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися дотримуватися режиму припинення вогню.

Як повідомляється на сторінці української делегації в ТКГ у соціальній мережі Facebook, перемовини відбувалися з 17:00 до 19:00.

"Українська делегація зажадала від російської сторони та запросила допомоги у представників ОБСЄ вжити негайних заходів щодо припинення порушення режиму припинення вогню та ескалації збройного конфлікту, яка має ознаки заздалегідь запланованої", - наголошується в повідомленні.

Також в українській делегації назвали головні результати сьогоднішнього засідання. Зокрема, сторони обговорили інциденти, які мали місце та призвели до трагічних наслідків.

"Сторони домовилися дотримуватися режиму тиші. Сторони обговорили заходи щодо запобігання подальших випадків порушення вогню. Сторони домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке заплановане на 10 листопада", - наголошується в повідомленні.

Читайте також"Орки вельми пожвавилися": стали відомі подробиці обстрілів на Донбасі й загибелі українських бійців (відео)

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої підгрупи з питань безпеки ТКГ посол Яшар Халіт Чевік підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню.

"Слід додатково зазначити, що українська делегація розуміє, що гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, якій стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися", - йдеться в заяві.

"Тому в української делегації залишається питання: чи розуміють наші візаві весь ступінь своєї відповідальності щодо можливої ескалації збройного конфлікту?" - наголошується в повідомленні.

Війна на Донбасі: порушення перемир'я з боку бойовиків

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Російські окупанти регулярно здійснюють обстріли позицій українських військових, які, за оцінкою штабу ООС, мають провокативну мету.
  • Зокрема, 30 жовтня о 00:28 противник здійснив обстріл з напрямку Пікузи на Водяне, використовуючи АГС і підствольні гранатомети. В результаті обстрілу загинули двоє військовослужбовців ЗС України. Це були морські піхотинці сержант Бондарюк Володимир Володимирович та старший сержант Старостін Михайло Григорович.