Експерт оцінив шанси росіян захопити Дніпро / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов оцінив можливість окупантів захопити Дніпро в ході нового наступу на Україну. Він сумнівається, що росіяни зможуть хоча б вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Ймовірність того, що наступ російських військ дійде до міста Дніпра дорівнює 0,01%. 99,9% - що наступ РФ не те, що не дійде до Дніпра, а навіть не вийде на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. У нас є всі шанси утримати позиції", - заявив експерт у своєму YouTube-каналі.

Також він нагадав, що Кремль ніколи не хвилювали втрати російської армії.

Відео дня

"Подивимося, на скільки часу у російських військ вистачить сил і ентузіазму, щоб тримати цей темп наступу з такою кількістю втрат. Хоча кількість втрат Кремль ніколи не хвилювало, але наскільки вистачить поповнювати ряди мобілізованих", – підсумував Жданов.

Новий наступ Росії - що відомо

Журналісти видання FT повідомили, що Київ отримав інформацію про новий наступ Росії вже протягом 10 днів.

При цьому глава Міноборони вважає, що в Кремлі занадто сильно люблять символізм, тому новий наступ армії РФ приурочать до 24 лютого - річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У Генштабі ЗСУ на ранок 6 лютого повідомили, що за минулу добу українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Верхньокам'янське, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кам'янка, Північне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: