Арестович попередив РФ про наслідки агресії / скріншот відео

Спікер української делегації в мінській ТКГ, позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович зробив нову заяву на адресу Росії, розповівши, що їй загрожує в разі нового вторгнення в Україну.

Днями Арестович жорстко відповів Путіну на слова про Україну. Цього разу в ефірі телеканалу "Дом" радник глави ОП заявив, що військове угруповання РФ "недостатньо досконале", щоб завдати поразки Україні. Як стверджує Арестович, Росія в разі нападу сама програє.

"Їхня спроба вторгнутися закінчиться важкою поразкою і важкою внутрішньополітичною і зовнішньополітичною кризою для РФ. Ми не боїмося, українські Збройні сили спільно із західними союзниками, їх військово-технічною допомогою завдадуть поразки російському угрупованню. Вони не потягнуть просто, вся російська армія нічого не зможе з нами зробити", - заявив він.

Відео дня

"Ну приходьте, вторгайтеся. Втопимо вас у крові, все ж дуже просто, ми їх просто втопимо в крові. Я думаю, російські генерали за голову тримаються зараз, розуміючи, у що їм виллється ця операція. І я сподіваюся, що вони зуміють пояснити Путіну, як військові професіонали, що це абсолютно безглузда затія", - додав Арестович.

Читайте такожРосія може атакувати Україну з Азовського моря - The Washington Post

Зазначимо, раніше Путін відмовився давати гарантії ненападу на Україну. Журналіст Sky запитав Путіна, чи може він беззаперечно гарантувати, що Росія не буде нападати на Україну, або це буде залежати від переговорів. "Наші дії будуть залежати не від ходу переговорів, а від безумовного забезпечення безпеки Росії. У зв'язку з цим ми дали зрозуміти, що подальший рух НАТО на схід неприйнятний. Хіба це ми прийшли з ракетами на кордон США? Ні, це США прийшли з ракетами до нас на поріг, - сказав у відповідь президент РФ.