Втрати Росії в Україні у січні побили рекорд / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Січень 2023 року став найбільш рекордним за кількістю знищених російських окупантів. Станом на 30 січня показник ліквідованих в Україні росіян вже перевалив за 20 тисяч, а на завершення місяця їх явно буде більше 21 тисячі. При цьому загальні бойові втрати РФ за січень разом з пораненими і полоненими складуть близько 60 тисяч чоловік особового складу.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав фактори, які вплинули на показник втрат РФ, серед яких він, зокрема. виділив зростання інтенсивності бойових дій.

"Я був упевнений у тому, що погодні умови не вплинуть на бойові дії за ступенем напруження, й навіть навпаки, що сильні морози можуть дозволити розширити фронт дій", - зазначив експерт.

Другим фактором зростання втрат РФ Коваленко назвав велику кількість непрофесійних, погано навчених військовослужбовців, а третім - відсутність в російських військах штатної комплектації середньо і легкоброньованої техніки.

"Немає нічого дивного у тому, що результатом бездарного і нелюдського командування російських військ, відсутності професійної та якісної складової у підрозділах і дефіцит техніки, призводять сумарно ось до таких рекордів з нейтралізації окупантів... Втратити за січень 60 тисяч особового складу і піднести Путіну на блюдечку якийсь Соледар... Сталін би, наприклад, за таке розстріляв би парочку генералів, а то й більше. Хоча у тактиці і стратегії, за відсутності мізків, страх би нічого не змінив", - зазначив оглядач.

Коваленко засумнівався, що з такими втратами РФ здатна формувати ударне угруповання для нового наступу:

"Якщо і говорити про наступ 2.0, то його готовність на гранично низькому рівні і не дозволить провести захоплення великих територій, площею до області. А ось втрати підрозділи російських військ понесуть критичні за всіма показниками".

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу 

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення на 30 січня становлять 126 тисяч 650 чоловік особового складу.

Також РФ втратила: танків - 3201; бойових броньованих машин - 6369; артилерійських систем - 2196; РСЗВ - 453; засобів ППО - 221; літаків - 293.