Кравчук вважає, що Росія не хоче бачити Україну вільною і незалежною державою / фото УНІАН

Голова Української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук наголошує, що Російська Федерація блокує кроки України до миру на Донбасі. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кравчук повідомив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". 

"Політичні радники глав держав, які збираються у "нормандському форматі", також не можуть конкретно домовитись про якісь конкретні дії. Ми кажемо про можливість прийняття нової дорожньої карти, але Росія чомусь заявляє, що вона не бачила проекту", - заявив Кравчук. 

Відео дня

Він зазначив, що насправді проект такої дорожньої карти був підготовлений Німеччиною і Францією, до нього долучилася Україна, і надісланий до Кремля. 

"Але чомусь вони його не бачать. Я думаю не бачать тому, що вони не хочуть збиратися у "нормандському форматі", і загалом вони - Росія і ОРДЛО, хочуть якомога агресивніше діяти сьогодні, зводячи до мінімуму можливі контакти людей, які живуть у неконтрольованих Україною регіонах, з людьми, які живуть в Україні", - заявив Кравчук.

На його переконання, Росія робить усе, аби заблокувати кроки України до миру.

Читайте такожНе посередник: майже 50 країн ООН заявили, що Росія є стороною конфлікту на Донбасі

Кравчук вважає, що Росія не хоче бачити Україну вільною і незалежною державою, аби вона "існувала у системі стратегічних інтересів Росії". "Тобто, це губернія, або підлегла Росії якась територія. Ось позиція Росії, і тому сподіватися на те, що можна радикально змінити ситуацію сьогодні, дуже непросто. Я б сказав, навіть важко", - заявив Кравчук. 

При цьому, він сказав, що Україна продовжить діяти в рамках домовленостей, погоджених у "нормандському форматі" і в ТКГ.

Читайте такожЗагострення біля Шумів: Разумков прокоментував загибель чотирьох українських військових

Обстріл під Шумами 26 березня: подробиці

  • 26 березня на Донбасі внаслідок обстрілу з боку російських окупаційних сил поблизу Шумів загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України, ще двоє дістали поранення.
  • Українська делегація в Тристоронній контактній групі заявила про екстрену внутрішню нараду. Також повідомлялося про переговори Зеленського в "нормандському форматі".