Володимир Зеленський не просто так зробив гучну заяву про Володимира Путіна, вважає Андрій Піонтковський / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський міг зробити резонансну заяву про лідера росіян Володимира Путіна, оскільки знає ситуацію, що склалася.

Колишнього глави РФ немає, розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН. "Живий Путін чи ні - здебільшого тролінг від Зеленського. А я ось писав і зараз вам скажу, що це не тролінг, а знання ситуації, що склалася. Колишнього Путіна вже немає", - заявив експерт.

Співрозмовник додав, що міні-переворот, який здійснили міністр оборони Сергій Шойгу і командувач окупаційними військами Росії в Україні Валерій Герасимов став дуже серйозною поразкою лідера росіян.

"Ось цей міні-переворот Шойгу і Герасимова - дуже серйозна поразка Путіна. Я думаю, що Зеленський саме це мав на увазі. Герасимов був приречений на заклання. Його ображали, вимагали відправити рядовим на фронт, його відсторонили від керівництва по суті і поставили кримінальника і військового злочинця ще щодо Сирії Суровікіна (генерал, екс-командувач окупантами в Україні Сергій Суровікін - Ред.). І Путіна змусили все це змінити", - пояснив політолог.

За його словами, в кримінальному середовищі є просте правило - опущеного пахана вже не вважають паханом.

Війна Путіна проти України - що потрібно знати зараз

19 січня Володимир Зеленський зробив резонансну заяву - сказав, що не впевнений, що Володимир Путін живий. За його словами, він не зовсім розуміє, з ким українці мають справу, і про що говорити з представниками РФ.

Пізніше спікер Путіна Дмитро Пєсков відповів українському лідеру - стверджував, що глава РФ і його країна "є і будуть".

Пізніше Андрій Піонтковський повідомив, що Валерій Герасимов і Сергій Шойгу здійснили військовий міні-переворот. За його словами, Герасимова призначили командувачем окупантами в Україні не для перемоги РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: