Кучма скликає термінове засідання Мінської контактної групи / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський прокоментував, чи буде змінено склад Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив на прес-конференції, присвяченій першому року свого президентства.

Читайте такожЗеленський: Кучма збирає екстрене засідання ТКГ через заяви про бойову готовність окупантів

Відео дня

«Він (Леонід Кучма – УНІАН) є керівником, і він бере участь (в засіданнях ТКГ – УНІАН)). Зараз просто участь - відеозасідання. Щоб зрозуміти, що робить зараз Леонід Кучма - сьогодні через заяву (Леоніда) Пасічника він написав листа і скликає термінове засідання Мінської контактної групи», - сказав він.

За його словами, кожному учаснику засідань ТКГ у Мінську «складно».

«Це дуже складно. Дійсно, Леонід Кучма до мене звертався і говорив, що зараз у нас, коли ми підвищили статус нашої групи, є Резніков, професійна людина, він вже - на всіх засідання у Мінську, він глибоко у процесі. І дійсно, Леонід Данилович сказав, що давайте передамо всі мої повноваження пану Резнікову. Це є правда. Я його попросив, що мені здається, щоб з російської сторони був оновлений склад їхньої підгрупи. Давайте дочекаємося до оновлення складу і потім ви вирішите», - пояснив президент.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Українську делегацію у Тристоронній контактній групі очолює екс-президент Леонід Кучма, його першим заступником став віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, заступником - голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Згідно з указом, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко стала представником України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань.

Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін призначений представником України в робочій підгрупі з політичних питань.

Заступник міністра оборони Олександр Поліщук представлятиме Україну в робочій підгрупі з безпекових питань.

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова стала представником України в робочій підгрупі з гуманітарних питань.